OGLASIO SE VUČIĆ IZ ISTANBULA: "Za Srbiju je jako važno da ima odlične odnose s Turskom, TO SU NAŠI PRIJATELJI"

- Veoma je važno da Srbija i Turska imaju dobru saradnju. To je sila koja je važna u svetskim okvirima. Njihov demografski, ekonomski i svaki potencijal je veliki. Trudimo se da sačuvamo najbliže prijateljske odnose i da ih unapređujemo - kazao je Vučić.

  • Politika

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas će se sastati s turskim predsjednikom Recepom Tyyipom Erdoganom u Istanbulu, a rano popodne se očekuje razgovor tet-a-tet, bez prisustva delegacija.

Prije sastanka, obratio se građanima Srbije i tom prilikom rekao:

alt- Turska je jedna od najznačajnijih regionalnih sila i sve je važnija u svetskim okvirima. Važno je da imamo odlične odnose i da ih unapređujemo. Došao sam na poziv predsednika Erdogana, razgovaraćemo o gorućim političkim pitanjima, ali ja sam spremio određene ekonomske teme. Što se tiče turske strane, mislim da su oni zainteresovani za više tema i mislim da oni ne bi želeli da neke druge velike sile uzmu Srbiju pod svoje okrilje. Siguran sam da ćemo razgovarati oporazumu u Vašingtonu, ali i o odnosima u Mediteranu. Predsednik Erdogan je uvek želeo da sasluša Srbiju. Trudiću se da zadržimo takvu vrstu odnosa - rekao je predsednik Vučić.

VUČIĆ POTVRDIO: Pao MiG-21!

Vučić je dobio informacije o padu aviona, potvrdivši da je riječ o vojnoj letjelici:

- Dobio sam informaciju da smo imali nesreću sa starim "migom-21" - istakao je Vučić.

O Trampovom poklonu i opaskama opozicije

- Svi koji su opljačkali naš narod, treba da padnu. Jedino u šta se razumeju, niti su vina ni dekanteri, nego mržnja. Nikako im se ne silazi niz zidove dekantera niti flaše, pa se grčevito drže za vrh flaše. Dobra im je metafora, ali talog će pasti, to je sigurno - rekao je za kraj Vučić.

"Tajkuni neće praviti vladu u Srbiji, već narod"

Što se formiranja vlade tiče, kaže da nije dobio nikakvu želju.

- Ni tajkuni ni strani ambasadori neće sastavljati novu vladu - istaknuo je on.

- Vlada je uvek po meri naroda, čak i kada je tajkuni sastavljaju, ona je po meri onih koji su za njih glasali - kaže on.

Istaknuo je da je plan tajkuna jedino rušenje njega samog kao predsjednika, a ne pojedinih znamenitosti u glavnom gradu.

O novoj vladi

- Šta kažu analitičari, koga traže Amerikanci u vladi? Koga traže Nemci, Francuzi? Ja se na to nasmejem, onda ja kažem koga bih želeo da vidim u njihovim vladama. Sa istoka nisam dobio nijednu želju, iako pretpostavljam koga bi želeli da vide. Za razliku od onih vremena kada su vladu sastavljali Mišković i strani ambasadori, danas ni tajkuni ni stranci neće sastavljati našu vladu. Potrudiću se da bude mnogo novih ljudi u vladi. Vlada je uvek po meri naroda. Danas Srbija ima poštovanje u svetu. Imao sam duplo više susreta nego bilo ko od njih. Nemojte da napadate nekoga tek da biste ga napali. Kad vidite da me optužuju da sam rušio Mila, pa da hoću da ga sačuvam na vlasti, vidite koliko su nemoćni - kaže Vučić.

- Veoma je važno da Srbija i Turska imaju dobru saradnju. To je sila koja je važna u svetskim okvirima. Njihov demografski, ekonomski i svaki potencijal je veliki. Trudimo se da sačuvamo najbliže prijateljske odnose i da ih unapređujemo - kazao je Vučić za TV Pink.

Uoči odlaska u Istanbul Vučić je naglasio da "ne mora ni da kaže koliko su važni razgovori s turskim predsednikom".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...