POVRIJEĐEN MUŠKARAC U ČIJE JE DVORIŠTE PAO MiG-21: Vučić potvrdio da je riječ o vojnoj starudiji...

Nezvanično, povrijeđen je i mještanin u čije je dvorište pao avion.

  • Vijesti

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 1

U okolici Loznice u Srbiji, u ataru sela Brasina, srušio se vojni avion MiG-21, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Srbije. Avion je pao u blizini sela Brasina, na obroncima Gučeva. Prema prvim informacijama, riječ je o vojnom avionu u kojem su bila dva vojna pilota, piše "Telegraf". Za sada nema potvrđenih informacija o poginulim osobama.

"Tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 sati srušio se avion MiG-21 Vojske Srbije u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika. Na lice mjesta upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i nadležni organi", saopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

 Foto: InfoLo

Nezvanično, povrijeđen je i mještanin u čije je dvorište pao avion.

Na mjesto događaja stigle su vatrogasne ekipe, ekipe policije koje osiguravaju mjesto događaja u očekivanju nadležnih državnih istražnih organa.

 Foto: InfoLoFoto: InfoLo

"Kako tvrde očevici, avion je u niskom letu iz pravca Cera preletio preko Gučeva ka Zvorniku i napravio krug. Poslije toga čula se strašna buka. Niko sa sigurnošću ne može da potvrdi o kojem avionu je riječ, vojnom ili civilnom. Vatrogasne jedinice odmah su upućene na mjesto nesreće", piše lokalni portal InfoLo.

VUČIĆ POTVRDIO: Pao MiG-21!

Vučić je dobio informacije o padu aviona, potvrdivši da je riječ o vojnoj letjelici:

- Dobio sam informaciju da smo imali nesreću sa starim "migom-21" - istakao je Vučić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...