DETALJI PADA AVIONA: Zamalo udario u kuću mještanina, ima povrijeđenih...

Prema svjedočenju mještana za "Novosti", čuo se jak prasak, dim i vatra.

  • Hronika

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 1

U okolici Loznice, u ataru sela Vrasina, srušio se vojni avion. Avion je letio iz Donje Borine, gdje je, prema svjedočenju jednog od mještanina, umalo udario u njegovu kuću, javlja reporter "Novosti".

Odjednom se silovito okrenuo kod rudnika Vrasina i praktično pao u dvorište mještanina Vitomira Taskovića.

Prema svjdočenju mještana za "Novosti", čuo se jak prasak, dim i vatra.

Nezvanično, mještanin u čije je dvorište pao je povrijeđen.

Za sada se zna se da li je eventualno ko stradao, a okolnosti pada aviona treba da se ispitaju.

Mještani Vrasine su iznenađeni, uznemireni i zabrinuti, jer kako kažu, ni u snu nisu mogli da pretpostave da se ovako nešto moglo dogoditi.

Na mjestu događaja stigle su vatrogasne ekipe, ekipe policije koje obezbjeđuju mjesto događaja u očekivanju nadležnih državnih istražnih organa.

 Iz Ministarstva odbrane Srbije saopštili su da se avion “mig 21” Vojske Srbije srušio jutros u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Ministarstvo je preciziralo da se avion srušio tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka oko 9.00 časova.

Na lice mjesta upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i nadležni organi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...