SPRIJEČILI SU GA DA OSVOJI NEW YORK: Zato sada Novak Đoković ima još veći motiv da uzme Roland Garros!

A ako vjerujete u Đokovića, to može i da vam se isplati, jer je u "Mozzartu" kvota da Srbin osvaja ovogodišnji Roland Garros 2,60, što znači da ćete, ako na ovaj ishod uplatite 100 KM u "Mozzartu" i to se i desi, podići 260 KM.

  • Sport

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Svi koji su ispratili završnicu ovogodišnjeg US Opena i blijedo finale Tim - Zverev, saglasni su da bi Novak Đoković bez ikakvih problema došao do trofeja u New Yorku, četvrtog u karijeri, da nije bilo sada već čuvenog izbacivanja s američkog gren slema zbog toga što je lopticom pogodio linijskog sudiju.

Taj, po mišljenju mnogih, neopravdano strog potez organizatora US Opena dodatno je motivisao Novaka, koji je u međuvremenu osvojio Masters u Rimu i sada želi da istu stvar uradi na Roland Garrosu, gren slemu na kojem je uspio da trijumfuje samo jednom - 2016. godine, a koji počinje u ponedjeljak!

A ako vjerujete u Đokovića, to može i da vam se isplati, jer je u Mozzartu kvota da Srbin osvaja ovogodišnji Roland Garros 2,60, što znači da ćete, ako na ovaj ishod uplatite 100 KM u Mozzartu i to se i desi, podići 260 KM.

Više zbog tradicije nego trenutne forme, prvi favorit u Parizu je Rafael Nadal, čovjek koji je već 12 puta bio najbolji na jedinom grend slemu koji se igra na šljaci. Ipak, Španac je u Rimu ispao u četvrtfinalu od Švarcmana, i pokazao da je daleko od idealne forme. Kvota da će Nadal uzeti trofej je 2,20.

Osvajač US Opena Dominik Tim je treći favorit i jedini, pored Nadala i Đokovića, kojem se daju realne šanse za pobjedu - na njega je kvota 3,70.

Daleko iza su Cicipas (20), Zverev i Medvedev (25), Vavrinka (35), Beretini i Švarcman (50)…

Naravno, ne treba ni podsjećati da i Đoković i Nadal imaju dodatni motiv za osvajanje grend slema zbog situacije na vječnoj listi osvajača ovih, najjačih teniskih turnira: Federer je prvi sa 20, Nadal drugi sa 19, a Đoković treći sa 17 trijumfa. Sada vam vjerovatno kvota u Mozzartu na srpskog asa zvuči još primamljivije.

Ljubitelji tenisa neće zaboraviti ni na ženski deo žrijeba na Rolan Garosu, tamo je situacija neizvjesnija, pa su i kvote veće: na Simonu Halep kvota je 4,00, na Muguruzu 8,00, na Serenu Vilijams i Azarenku 12…

Uostalom, pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajače Rolan Garosa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...