UPALJEN NARANDŽASTI METEOALARM: Jako nevrijeme zahvatilo Hrvatsku, ali to je tek početak (VIDEO)

Državni hidrometeorološki zavod izdao je narandžasto upozorenje za Istru, Kvarner i Dalmaciju pa se građani Hrvatske pozivaju na oprez.

  • Regija

  • 25. Sep. 2020  25. Sep. 2020

  • 0

Jako nevrijeme zahvatilo je dijelove Hrvatske, a to je samo uvod u veliku promjenu te drastičan pad temperatura.

U Zagorju i Međimurju je padala tuča, a bilo je i kiše praćene grmljavinom.

Pada i na zagrebačkom području, a o nepredvidljivosti jesenskog vremena svjedoće i snimke iz Istre, javlja HRT.

Obilna kiša pala je i u Šibeniku, a u dijelovima Dalmacije tek se očekuju velike nepogode.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je narandžasto upozorenje za Istru, Kvarner i Dalmaciju pa se građani pozivaju na oprez.

Meteoalarm je najavio da se u većem dijelu zemlje očekuju olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima. Na području Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika moguće su i bujične poplave zbog prekomjerne količine kiše. Zbog nagle promjene vremena DHMZ je izdao i posebno saopćenje.

- Nakon kalendarskog dolaska jeseni, za vikend će se i temperatura zraka prilagoditi dobu godine, dapače bit će i hladnije od prosjeka. Uzrok tomu je premještanje ciklone s kojom, uz pad temperature, stiže mjestimice i obilna kiša. Bit će vjetrovito pa upozoravamo na jako do olujno jugo i južni vjetar - upozoravaju iz DHMZ-a.

(Jutarnji list / SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...