POZNATI RUKOPIS, NA BIJELJINSKOJ TV SU GA PREPOZNALI: Ko Bošnjacima iz Janje podmeće da (p)održavaju leglo terorista te da su planirali atentat na Dodika, Vučića...

"Tekst je tako napisan da podsjeća na 'rukopis' ovdašnjih paraobavještajnih krugova koji su nakačeni na dijelove vlasti, a s vremena na vrijeme izađu s takvim ili sličnim scenarijima koji se uglavnom dešvaju pred izbore ili kada počne da pada rejting Milorada Dodika u javnosti."

  • Mini market

  • 26. Sep. 2020  26. Sep. 2020

  • 0

Na više portala jučer je objavljen tekst pod naslovom "Vehabije planirale atentat na Dodika, Vučića i Vulina", u kojem se spominje Janja i ime Azema Aletovića iz Janje kao navodnog učesnika planiranja terorističkih akata.

U režimskim medijima u RS-u, piše BN TV, pojavila se jučer informacija kako je grupa vehabija iz BiH planirala u proteklom periodu u nekoliko odvojenih slučajeva prethodnih godina organizovati atentate na člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i na ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina, navodeći da to stoji u dokumentaciji obavještajnih službi koja je u posjedu jednog banjalučkog portala, što je prenijela i novinska agencija Republike Srpske, kao i mediji bliski vlasti.

Tekst je tako napisan da podsjeća na "rukopis" ovdašnjih paraobavještajnih krugova koji su nakačeni na dijelove vlasti, a s vremena na vrijeme izađu s takvim ili sličnim scenarijima, koji se uglavnom dešvaju pred izbore ili kada počne da opada rejting Milorada Dodika.

U MUP-u RS-a nisu potvrdili te informacije, a nisu ih ni demantovali. 

Kako je MZ Janja proglašena "terorističkim leglom", mještani tog bijeljinskog naselja saopštenjem za javnost demantuju sve navode iznesene u tekstu "Vehabije planirale atentat na Dodika, Vučića i Vulina", a koje se odnose na njih.

U saopštenju ističu da se Janja, kao najveća povratnička zajednica u Bosni i Hercegovini, u spornom tekstu spominje na vrlo neprimjeren način, kao leglo terorista koji imaju svoje terororističke kampove za obuku, što je notorna laž.

"Od povratka u Janju, od strane Bošnjaka nikada nije bilo niti jednog incidenta niti su Bošnjaci Janje ikakva prijetnja bilo kome. Mjesna zajednica je od strane predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini proglašena najtolerantnijom mjesnom zajednicom u BiH. Predstavnici Bošnjaka u Janji redovno održavaju sastanke sa prvim ljudima Policijske stanice u Janji, sve u cilju obezbjeđenja sigurnosti svih stanovnika Janje te mira i saradnje s institucijama Republike Srpske", kaže se u saopštenju i dodaje da ovakve, lažne informacije nanose štetu svima u Janji, unose nemir među njene stanovnike i narušavaju dobre međuljudske i međuetničke odnose.

"Naročito je ovim pogođen predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Azem Aletović sa svojom porodicom. Želimo vas upoznati da je Azem Aletović cijenjeni i ugledni stanovnik Janje, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Janja, dugogodišnji aktivista u NVO sektoru koji je zaslužan za mnoge realizovane projekte iz kulture i humanitarnog rada, za što je i dobio priznanje Grada Bijeljina 2015. godine (Srebrena značka grada Bijeljina), osnivaču i predsjedniku BКUD-a “Mula Alija Sadiković“, zaposlenom u Gradskoj upravi Bijeljine, ocu četvero djece i čovjeku poznatom u ovom dijelu BiH po svom društvenom angažmanu, koji nikakve veze nikad nije imao s onim što mu se pripisuje u tekstu", navodi se u saopštenju.

Također, navode da osobe koje se spominju u tekstu s imenima Samir Begović i Nedžad Hajdurović, uopšte ne postoje kao stanovnici Janje! "Sve to možemo lako dokazati na sudu", kaže se u saopštenju bijeljinske Mjesne zajednice Janja. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...