POKUŠAJTE VEĆ DANAS: Onda kada od ostataka u frižideru napravite savršen ručak...

...a to se može zvati i zapečena tjestenina sa piletinom.

  • Gastro

  • 26. Sep. 2020  26. Sep. 2020

  • 0

SASTOJCI:

500 g tjestenine

250 g pilećih prsa

500 ml paradajza iz tetrapaka

100 ml vrhnja za kuhanje

100 ml bijelog vina

1 tikvica

2 luka

2 čehna bijelog luka

200 g rendane gaude

PRIPREMA:

1. Na ulju propržite sitno sjeckani luk.

2. Dodajte sjeckani bijeli luk, tikvicu i kratko prodinstajte.

3. Dodajte kockice piletine i paradajz i vino pa kuhajte dok ne ispari alkohol.

4. Umiješajte paradajz iz tetrapaka i kuhajte 15 minuta.

5. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju, ocijedite i pomiješajte sa sosom.

6. Uspite u namašćenu tepsiju i pospite rendanom gaudom.

7. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 15 minuta.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...