ŠAROVIĆ I BORENOVIĆ POSLALI OŠTRU PORUKU PLENKOVIĆU: "Dogovor Čovića i Dodika neće proći, ONI NEMAJU PUNO U GLAVI..." (VIDEO)

"Taj avanturizam i igranje sa nečim što smo krvavo stekli sa toliko žrtava rata, može da smisli samo neko ko nema mnogo u glavi", dodao je Šarović.

  • Politika

  • 27. Sep. 2020  27. Sep. 2020

  • 0

Iz PDP-a i SDS-a danas oštra reagovanja na izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića koji je sinoć, na onlajn sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, poručio da Hrvatska traži promjenu Dejtonskog sporazuma u BiH.

Taj zahtjev posebno je opasan, imajući u vidu da Plenković podržava HDZ BiH, sa kojima SNSD Milorada Dodika ima stratešku saradnju, poručuju predsjednici SDS-a i PDP-a.

"Svako ko prihvati tu inicijativu koja dolazi iz Hrvatske, radi protiv interesa Republike Srpske. Ne znam da li je to bio predmet razgovora u Zagrebu ili ne, ali revizija ne dolazi u obzir. To je igranje sa sudbinom Republike Srpske i narodom", rekao je danas za BN TV predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

On je dodao da je taj sporazum nešto što treba da čuvamo, te da ukoliko ga budemo primjenjivali on može da donese samo napredak.

"Taj avanturizam i igranje sa nečim što smo krvavo stekli sa toliko žrtava rata, može da smisli samo neko ko nema mnogo u glavi", dodao je Šarović.

Istog satava je i predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

"Ne dolazi u obzir nikakvo revidiranje Dejtonskog sporazuma jer to može da bude samo na štetu Republike Srpske", rekao je Borenović.

Ono što zabrinjava, dodao je Borenović, jeste to što inicijativa dolazi od ljudi koji podržavaju HDZ BiH, sa kojim SNSD veoma dobro sarađuje.

"To samo pokazuje opravdanost naše sumnje u posebne sprege koje mogu biti jako, jako, štetne za interese Republike Srpske", naveo je Borenović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...