TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU: Izbio požar u staračkom domu, dvije osobe preminule, hitno evakuirano više od 50 osoba…

U splitski KBC prevezen je korisnik doma koji se nagutao dima. U domu je u trenutku izbijanja požara, kako je neslužbeno potvrđeno, bilo pedesetak korisnika.

  • Hronika

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Požar u Obiteljskom domu za starije Providenca u Dugom Ratu, u kojem su sinoć smrtno stradala dva štićenika, izbio je u jednoj od soba na prvom spratu zbog čega je 19 korisnika evakuirano, a neslužbeno se saznaje i kako je u splitski KBC primljena jedna osoba, koja nije životno ugrožena.

U splitski KBC prevezen je korisnik doma koji se nagutao dima. U domu je u trenutku izbijanja požara, kako je neslužbeno potvrđeno, bilo pedesetak korisnika.

Sanja Nazlić iz splitske policije potvrdila je kako su evakuirani štićenici premješteni u prizemlje doma.

Požar je u Providenci izbio u 19.20 sati, gasilo ga je tridesetak vatrogasaca iz DVD-ova Omiš i Dugi Rat, a vatru su stavili pod kontrolu oko 20 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...