LUDA NOĆ NA CAMP NOUU: Pjanić debitirao za Barcelonu u Primeri, ali ono što je Ansu Fati radio protivnicima, prepričavat će se danima… (VIDEO)

Fudbaleri Barcelone večeras su na svom terenu pobijedili Villarreal sa sigurnih 4:0 u meču trećeg kola La Lige.

  • Sport

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Za katalonski klub ovo je bila prva utakmica u novoj sezoni, jer su propustili uvodne dvije utakmice zbog duže pauze. Na klupi Barce debitovao je i Ronald Koeman koji sigurno može biti zadovoljan kako je njegov tim igrao.

U ovoj utakmici sve je bilo gotovo već nakon prvog poluvremena, u kojem je Barcelona zaista bila furiozna.

Katalonci su poveli već u 15. minuti, kada je Alba sjajno prošao po lijevoj strani i uposlio Ansua Fatija koji je loptu zakucao u mrežu Asenja. Samo četiri minute kasnije Fati je ponovo bio u centru pažnje.

Ovaj put asistirao je Coutinho, a ovaj talentovani 17-godišnjak ponovo matira golmana Villarreala za 2:0. U 35. minuti Fati je ponovo u centru pažnje jer je uspio da izbori penal. Odgovornost je preuzeo Leo Messi i uspio je da povisi na 3:0.

U samom finišu prvog dijela Barcelona stiže i do četvrtog gola. Nakon centaršuta Messija autogol postigao je Torres i ispostavilo se da je to bio konačan rezultat ove utakmice.

Barcelona je u drugom dijelu imala još nekoliko dobrih šansi, a većinom je prijetio Messi. No, rezultat se nije mijenjao i mora se reći da je Barca zasluženo upisala prvu pobjedu u sezoni.

Debi u dresu Barcelone u La Ligi upisao je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je u igru ušao u 78. minuti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...