SIRENE ZA UZBUNU ODJEKUJU ZEMLJOM: Azerbejdžan proglasio ratno stanje u 19 regija...

Zvaničnik Ureda predsjednika Azerbejdžana Hikmet Haciyev saopćio je da su vlasti te zemlje proglasile ratno stanje u 19 provincija i distrikta, uključujući i glavni grad Baku.

  • Svijet

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Haciyev je kazao da će ratno stanje na snagu stupiti u ponoć i da se odnosi na provincije Baku, Gence, Sumqayit, Yevlah, Mingecevir i Naftalan te distrikte Abseron, Jebrail, Fuzuli, Beyleqan, Agdam, Terter, Goygol, Daskesen, Gedebey, Tovuz, Semkir, Qazah i Agstafa.

Tokom ratnog stanja u tim azerbejdžanskim regijama na snazi će biti policijski sat od 21 do 6 sati.

Armenske snage jučer ujutro su izvele nove napade na azerbejdžanska naselja i položaje, a azerbejdžanske snage su odgovorile napadima na armenske položaje.

Tokom jučerašnjih sukoba, azerbejdžanske snage su oslobodile od armenske okupacije nekoliko naselja i vrh planinskog lanca Morovdaga.

Armenske vlasti su jučer, također, proglasile opću mobilizaciju i ratno stanje zbog sukoba u regiji Nagorno Karabaha.

Od 1991. godine, armenska vojska ilegalno okupira Nagorno Karabah, međunarodno priznatu teritoriju Azerbejdžana.

Četiri rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a i dvije rezolucije Generalne skupštine UN-a, kao i mnoge međunarodne organizacije, zahtijevaju povlačenje okupatorskih armenskih snaga iz Nagorno Karabaha i sedam drugih okupiranih azerbejdžanskih regija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...