"KĆERKU MI JE ZAKLAO MONSTRUM": Majka mučki ubijene Jasmine sve ispričala, kao i da nije znala...

Kćerku mi je zaklao monstrum koji je poznat po tome što proganja žene.

  • Hronika

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

"Da sam znala da je moja Jasmina u vezi s njim, sve bih učinila da je razdvojim od njega. Neka je proklet što je digao ruku na moje dijete", priča očajna Darinka Puretić iz sela Svileuve kod Koceljeve, majka Jasmine Puretić-Lazarević (46), koju je u srijedu uvečer nožem izmasakrirao ljubavnik Radovan Ranisavljević (57).

Stravičan zločin dogodio se u Bariču, u kući koju je Jasmina iznajmljivala u posljednja dva mjeseca, nakon što je napustila muža. Radovan se merdevinama popeo do prozora, pa upao u kuću i nožem izbo nesrećnu Jasminu po grudima i vratu. Zatim je autom otišao do mosta na putu Šabac – Ruma u namjeri da skoči s njega, ali su ga spasili policajci, prenosi Blic.

Pomahnitali Ranisavljević navodno nije mogao da se pomiri sa tim da Jasmina neće više da se viđa sa njim, a nakon hapšenja priznao je zločin.

Darinka Puretić je ispričala da sve do ubistva njene kćerke nije znala da je Jasmina u tajnoj vezi sa Radovanom.

– Sa kćerkom sam se posljednji put čula nekoliko dana prije zločina. Pričale smo dugo, ali mi nije pominjala neke probleme. Muž i ja smo znali da ona hoće da se razvede, ali kada sam je pitala zašto, samo je rekla: “Moram, ne mogu više sa njim da budem” – priča Darinka.

I Jasminin otac Miroslav je tek poslije ubistva saznao da je njegova kćerka bila sa Radovanom.

– Taj monstrum svima je poznat po tome što proganja žene. Kada mu se neka djevojka ili žena dopadne, počinje da je proganja, a ako ga odbije, on počne da joj prijeti. Takav je on. Skot! Muževi su ga prebijali jer im je proganjao žene, ali on se nije smirivao – kazao je otac Mirosav i dodao da mu nije jasno kako Radovana, koji je zaposlen u opštini Koceljeva, niko nije otjerao s tog radnog mjesta, kad svi znaju kakav je.

“Prije dvije godine počele trzavice”

Roditelji ubijene žene ističu da je Jasmina imala lijep brak i dvoje divne djece, ali da je prije dve godine nešto krenulo loše.

– I ona i njen muž Petar digli su kredite da kupe kuću na Umci i da se skuće. Međutim, ta kuća nije imala uredne papire i od tada su među njima počele trzavice – rekla je Darinka.

Podsjećanja radi, Ranisavljević je radio kao načelnik Odeljenja društvene delatnosti u opštinskoj upravi u Koceljevi, a bio je dugogodišnji predsjednik Mjesne zajednice sela Svileuve, u kom mu žive supruga, sin, kćerka i troje unučića. Osim toga, on je i dalji rod sa Jasminom Puretić koju je zvjerski ubio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...