REAGIRANJE SEMIRA HALILOVIĆA: "Vaš napad na serijal, vremenski i prostorno, iznosite kao..."

"Kakav je cilj i kontekst serijala, šta je osnovna tema, Vi i Vaši „sagovornici” o tome ne možete suditi nakon 20 minuta (od ukupno 7 sati), niti ste pozvani - oni koji su trebali da tumače događaje i prošlost, pozvani su unutar serijala da iskažu svoje mišljenje", stoji, između ostalog, u reagiranju Semira Halilovića.

  • Društvo

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Na adresu našeg portala stiglo je reagiranje Semira Halilovića, koje prenosimo u cijelosti:

- Poštovani,

S obzirom da ste Vi bili prvi medij koji je objavio prvu epizodu serijala „Bosna - Sudbina prekrojene zemlje”, putem Vašeg YouTube kanala,, ali ste na moju intervenciju istu morali ukloniti jer ste to učinili bespravno, očito da Vam je povrijeđena sujeta inicirala „članak” koji piše Vaša „redakcija”.

Vaš napad na serijal, vremenski i prostorno, iznosite kao i oni mediji koji se nalaze na vrlo zanimljivom ideološkom-finansijskom spektru, čitaocima dobro poznatom, s toga Vaše “tvrdnje” i “analize” nema potrebe raščlanjivati, niti se od istih braniti. Osnovni postulat ozbiljnog novinarstva jeste da se, kada se nešto piše, zovne i tzv. „druga strana” a kada toga nema, onda se radi o „tekstu” koji je bespredmetan.

Kakav je cilj i kontekst serijala, šta je osnovna tema, Vi i Vaši „sagovornici” o tome ne možete suditi nakon 20 minuta (od ukupno 7 sati), niti ste pozvani - oni koji su trebali da tumače događaje i prošlost, pozvani su unutar serijala da iskažu svoje mišljenje. Naravno da postoje i drugačija mišljenja i svi su ih slobodni iznositi u kulturnom maniru, a nikako jezikom koji priliči bulevarskoj štampi.

Za određene tvrdnje koje ste iznijeli u Vašem „tekstu”, ovaj će put ići na sud. Nakon što sam, prvi put, na molbu Vašeg advokata, povukao prvu tužbu, zatim i drugu „iz humanitarnih razloga”, jer ste imali velikih finansijskih problema, treću tužbu ćete dobiti jer je očito da tuđi merhamet čitate pogrešno.

Molim Vas da moje reagiranje objavite na Vašem portalu a svakako se, nažalost, vidimo na sudu kada već niste smogli „profesionalne” snage da prilikom pisanja „teksta” kontaktirate sve njegove protagoniste.
 
S poštovanjem
Semir Halilović

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...