DEMANTI KOMPANIJE “SPECTRUM VISION”: "Nije tačno da je Fadil Husić iznosio podatke načelniku Džafiću niti je bio u Minhenu!"

Demanti prenosimo u cijelosti.

  • Ekonomija

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Iz kompanije "Spectrum Vision" uputili su demanti na vijest objavljenu 17. septembra 2020. godine na portalu "Slobodna Bosna" pod nazivom: "U KALESIJI GORI; KO ĆE U NAČELNIČKU FOTELJU?: U utrci dvojica uspješnih biznismena; Upućuju jedan drugome teške optužbe…".

Demanti prenosimo u cijelosti.

- Poštovani,

Obraćam Vam se kao punomoćnik g. Husić Fadila iz G. Rainaca, Kalesija i društva „Spectrum Vision" d.o.o. Kalesija, a koje punomoći Vam dostavljamo u prilogu. Cijeneći odredbe Zakona o zaštiti od klevete FBiH, Kodeksa za štampu i online medije BiH i druge relevantne propise, u ime svojih klijenata, zahtijevamo objavu demantija na naslov članka: „ U KALESIJI GORI; KO ĆE U NAČELNIČKU FOTELJU?: U utrci dvojica uspješnih biznismena; Upućuju jedan drugome teške optužbe... koji je objavljen na www.slobodna- bosna.ba dana 17.09.2020. godine. Zahtijevamo i da ovaj demanti bude objavljen bez promjena i dopuna, na isti ili istovjetan način u internetskom izdanju, kako je portal slobodna- bosna.ba objavio i gore navedeni članak.

Naglašavamo da se ovaj demantij upućuje u ime g. Husić Fadila i društva „Spectrum Vision" d.o.o. Kalesija s obzirom da su u predmetnom članku izneseni netačni navodi kojim se nanosi šteta g. Husić Fadilu, ali i ugledu „Spectrum Vision" d.o.o. Kalesija.

Naime, u navedenom članku se navodi niz netačnih navoda poput toga da je g. Sead Džafić razgovarao sa g. Hausamannom, te radi toga boravio u Minhenu, kome je navodno nudio poslovnu saradnju, a nakon čega se navodi da je navodni sastanak u Minhenu organizovao direktor i vlasnik firme „Spectrum Vision" d.o.o. Kalesija. Pored toga, neistiniti su i navodi da je firma „Spectrum Vision" d.o.o. Kalesija i g. Fadil Husić kao zakonski zastupnik iste iznosio g. Seadu Džafiću podatke o stanju novca, materijala i sve druge informacije iz firme „Sućo" d.o.o. Živinice.

Navedeni dio teksta predstavlja izražavanje koje sadrži obilježja klevete shodno odredbama člana 4. tačka d) Zakona o zaštiti od klevete FBiH, zbog čega se g. Husić Fadilu i društvu „Spectrum Vision" d.o.o. Kalesija nanosi šteta s obzirom da g. ilusić Fadil uopće nije organizovao navodni sastanak u Minhenu niti je firma „Spectrum Vision" d.o.o. Kalesija i g. Fadil Husić kao zakonski zastupnik iste iznosio g. Seadu Džafiću podatke o stanju novca, materijala i sve druge informacije iz firme „Sućo" d.o.o. Živinice.

Neistine kakve su iznesene u navedenom članku direktno utiču na ugled i čast g. Husić Fadila radi čega isti trpi duševnu bol i materijalnu štetu, ali i ugled firme „Spectrum Vision" d.o.o.

Kalesija s obzirom da se radi o firmi koja u svom poslovanju primjenjuje najviše standarde zaštite i povjerljivosti podataka svojih klijenata.

S tim u vezi podsjećamo daje članom 5. Kodeksa za štampu i online medije BiH propisano da novinari imaju profesionalnu obavezu blagovremeno ispraviti bilo koju objavljenu informaciju za koju se utvrdi daje netačna. Pored toga Vas pozivamo i da poštujete sva načela u smislu odredbi člana 5., člana 6. i člana 8. Kodeksa za štampu i online medije BiH.

Zahtijevamo da ovaj demanti objavite u cjelosti, bez korekcija i da objavite izvinjenje zbog nanošenja štete.

S poštovanjem,

Tuzla, 25.09.2020.godine

Advokat

Mirna Delalić

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...