PROTIV KORUPCIJE: Čampara traži kupovinu kamera koje bi policajci nosili na UNIFORMAMA i koje bi sve SNIMALE...

Radi se o veoma važnom zakonu na čije se izmjene čeka dugo. Jedna od ključnih stavki u izmijenjenom zakonu je zapošljavanje novih 330 policajaca, što je i predviđeno sistematizacijom.

  • Vijesti

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 2

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo jednoglasno su izglasali da prijedlog zakona o policijskim službenicima danas razmatraju po hitnoj proceduri.

Radi se o veoma važnom zakonu, na čije se izmjene čeka dugo. Jedna od ključnih stavki u izmijenjenom zakonu je zapošljavanje novih 330 policajaca, što je i predviđeno sistematizacijom.

Zamjerku je iznio SDA-ov zastupnik Aljoša Čampara, koji je kazao da se ovaj zakon davno trebao usvojiti, ali da se cijela procedura nepotrebno razvukla, piše Klix.

U tom kontekstu, zanimljivo je i to da je Čampara predložio nabavku kamera koje bi policajci nosili na uniformama i koje bi sve snimale. On smatra da bi se na taj način u velikoj mjeri suzbila korupcija, ali i izbjegle neosnovane prijave protiv određenih policijskih službenika.

"Za korupciju je potrebno dvoje. S korupcijom u policiji neophodno je boriti se svim snagama", kazao je, između ostalog, Čampara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...