VERBALNA ARITELJERIJA U USK, SDA PROTIV A-SDA: "Prodali su Srebrenicu za biračke odbore u Cazinu"

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Unsko-sanskog kantona najoštrije osuđuje "izdajnički potez Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) koja je svoje biračke odbore u Srebrenici predala SNSD-u..."

  • Politika

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

"...i na taj način svrstala se uz negatore genocida. Ovim činom A-SDA stala je na stranu srpskog kandidata za načelnika Srebrenice Mladena Grujičića, a protiv kandidata svih probosanskih stranaka Alije Tabakovića."

I nastavljaju, a Vijesti.ba prenose: "Registracija fiktivnih stranaka (ove godine su to, između ostalih, Lijevo krilo i Re-balans, dvije fiktivne stranke registrovane i u Srebrenici) postala je uobičajen alat A-SDA koja izborne „pobjede“ u Cazinu već odavno ostvaruje zahvaljujući prevarama u biračkim odborima.

I nije nikakva tajna da lideri A-SDA biračke odbore ili kupuju ili trguju njima po cijeloj Bosni i Hercegovini.

Navikli smo već na njihove dogovore sa sljedbenicima Fikreta Abdića.

Ipak, čak i nama teško je bilo zamisliti da će zbog mjesta u biračkim odborima žrtvovati Srebrenicu, svjetski priznat simbol stradanja Bošnjaka i svjetinju u koju se svih ovih godina kleo vrh ove stranke.

Iako se u A-SDA vole zvati patriotima, Srebreničani ovih dana iznose jedinu pravu istinu o Nerminu Ogreševiću i njegovim pristalicama: stranka je to ličnih interesa i licemjerja, spremna na najveće izdaje samo da ostvari svoje političke interese." 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...