SAOPĆENJE NAŠE STRANKE: "Bakir Izetbegović legitimirao Dodikovu..."

"...antidržavnu posjetu Zagrebu."

  • Politika

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 3

"S pravom je Bakir Izetbegović kritikovao premijera i predsjednika Hrvatske Andreja Plenkovića i Zorana Milanovića zbog njihovog susreta sa Miloradom Dodikom kao predstavnikom srpskog naroda u BiH", navode iz Naše stranke.

"S obzirom na to da će se i sam večeras susresti kao predstavnik jednog naroda s najvećim političkim dužnosnicima Republike Hrvatske, Izetbegović je u potpunosti legitimirao Dodikovu posjetu Zagrebu. Izetbegović ovim učestvuje u izmještanju moći s države na etnolidere i lidere nacionalnih stranaka. On, također, ovim činom podržava i patronizirajući odnos Hrvatske prema BiH, koja je pokazala da ne priznaje suverenitet BiH nego suverenitet njenih naroda.

Istu kritiku, naravno, zaslužuje i Dragan Čović, koji je, zajedno s Izetbegovićem, u posjeti Zagrebu. Međutim, od njega nije očekivano ništa drugačije, jer je i sam pobornik i provodnik politike rasturanja BiH. Izetbegović, međutim, na deklarativnom planu to nije, ali svojim djelovanjem konstantno nas ubjeđuje u suprotno", saopćeno je iz Naše stranke. 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...