LOŠE PROGNOZE KANCELARKE MERKEL: Broj zaraza koronavirusom mogao bi...

...dnevno dosegnuti 19.200 slučajeva.

  • Svijet

  • 28. Sep. 2020  28. Sep. 2020

  • 0

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je u ponedjeljak na videokonferenciji predsjedništva CDU-a da bi dnevni broj novih zaraza koronavirusom mogao dosegnuti 19.200 slučajeva nastavi li se sadašnji trend, ali je istaknula kako se mora održati rad  privrede, javio je njemački "Bild". 

Na pitanje kako je kancelarka dobila taj broj, njen glasnogovornik Steffen Seibert rekao je nakon sastanka da ne može komentirati "izjavu koja je data u unutrašnjim krugovima". Merkel je istaknula da "moramo brzo obuzdati proces zaraze i intervenirati. Moramo postaviti prioritete: održavati ekonomiju otvorenom, škole i vrtiće. Nogomet je ovdje sporedan", prenosi Fena.

Institut "Robert Koch" izvijestio je u subotu da je 2.507 novozaraženih koronavirusom, dok su danas evidentirana 1.192  nova slučaja. Kancelarka, prema istom izvoru, smatra problematičnim zabave, posjete restoranima i vjerske događaje. "Brojevi zaraza u Evropi su zabrinjavajući. Sve se mora poduzeti u Njemačkoj kako brojevi ne bi nastavili eksponencijalno rasti", rekla je  Merkel. Ukupno je u Njemačkoj od početka epidemije zaraženo 286.000 ljudi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...