BIJELA KUĆA NAPALA "NEW YORK TIMES": “Ovo je pokušaj političkog atentata na Donalda Trumpa”

Američki predsjednik Donald Trump, nakon napisa "New York Timesa" da je godišnje državi platio samo 750 dolara poreza, rekao je u ponedjeljak da je platio "milione dolara poreza" te da ima “izrazito malo poreznog duga”.

  • Svijet

  • 28. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 0

Republikanski predsjednik je u nizu objava na Twitteru odgovarao na izvještaj "New York Timesa" da je 2016. i 2017. platio samo 750 dolara saveznog poreza na dohodak te da nije platio porez na dohodak u deset od proteklih petnaest godina.

"Platio sam milione dolara poreza, no kao i drugi, imao sam pravo na amortizaciju i poreske olakšice", napisao je na Twitteru.

"Ja imam izrazito malo dugova. Imam vrlo malo dugova u odnosu na vrijednost imovine", napisao je Trump koji je prešutio iznos poreskog duga državi kojoj je na čelu.

Republikanski predsjednik, koji će se u utorak navečer po prvi puta na debati susresti s demokratskim protukandidatom Joeom Bidenom prije izbora 3. ovembra napisao je da ima "nevjerovatnu imovinu" i "vrlo IMPRESIVNE finansijske izvještaje”.

Trump ipak odbija objaviti podatke o plaćenim porezima, odstupajući time od standardne prakse predsjedničkih kandidata, tvrdeći da je pod revizijom poreske agencije, no ta institucija ističe kako on ipak smije objaviti te informacije.

Trump je odbacio pisanje New York Timesa i optužio taj medij da je informacije dobio ilegalno.

Glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany opisala je taj članak kao pokušaj političkog atentata u stilu demokratske stranke.

"Vidjeli smo već ovo i ranije... navodne poreske informacije koje izlaze u javnost uoči debate. Pokušali su to i 2016. - nije im uspjelo", rekla je za Fox Business Network.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...