I OVO JE BOSNA, A NAROČITO HERCEGOVINA: Pogledajte i poslušajte fenomenalan nastup đakona Branislava Rajkovića i pjevača Armina Muzaferije u Trebinju!

"Bačenu rukavicu" sa zadovoljstvom je prihvatio Armin Muzaferija, koji je, ne čekajući dugo, uz vlastitu klavirsku izvedbu, otpjevao tursku pjesmu "Plačem", ali na bosanskom jeziku.

  • Društvo

  • 29. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 0

Ogromnu pažnju na društvenim mrežama prije nekoliko mjeseci izazvalo je svojevrsno natpjevavanje u kojem su sudjelovali đakon Branislav Rajković iz Trebinja i Armin Muzaferija, poznati pjevač, koji, pored ostalog, izvodi i islamsku duhovnu muziku. Prvi je "počeo" đakon Rajković, koji je u sklopu izazova "Moj sevdah"  otpjevao tursku pjesmu "Plačem", kao i staru sevdalinku "Tamburalo momče uz tamburu".

"Bačenu rukavicu" sa zadovoljstvom je prihvatio Armin Muzaferija, koji je, ne čekajući dugo, uz vlastitu klavirsku izvedbu, otpjevao tursku pjesmu "Plačem", ali na bosanskom jeziku.

Ovu nesvakidašnju muzičku "prepisku", koja je oduševila javnost na društvenim mrežama, đakon Branislav Rajković i Armin Muzaferija konačno su ovih dana predstavili zajedno i uživo sjajnim nastupom u Trebinju. Pogledajte i poslušajte potresnu izvedbu poznate turske pjesme koju su dvojica vrhunskih interpretatora izvela na turskom i bosanskom jeziku!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...