MILAN MILIČEVIĆ DIGAO SVE NA NOGE: "Vladajuće stranke pripremaju veliku izbornu krađu zloupotrebom glasanja putem..."

"Vladajuće stranke pripremaju veliku izbornu krađu zloupotrebom glasanja putem pošte, a samo u Tesliću je zabilježeno više stotina slučajeva krađe ličnih podataka i fiktivnog prijavljivanja", upozorio je načelnik Teslića Milan Miličević.

  • Politika

  • 29. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 0

On je rekao da enormno povećanje broja prijavljenih putem pošte, a čiji je broj duplo veći u odnosu na prethodne izbore i koji sada prelazi sto hiljada, može prouzrokovati prekrajanje izborne volje u cijeloj BiH.

„Sada je vrijeme da se ponište sve fiktivne prijave i onemogući krađa identiteta. Centralna izborna komisija ima mogućnost da to učini i spriječi veliku izbornu prevaru“, naveo je Miličević.

On kaže da izostanak sankcija za ranije počinioce izbornih prevara stvara probleme u provođenju fer i poštenih izbora.

„Na referendumu koji je održan 2019. u Tesliću, imali smo slučaj gdje je dokazano da je predsjednik biračkog odbora učestvovao u zamjeni vreća s glasačkim materijalom. Epiloga tog slučaja još nema, a da je taj čovjek kažnjen po Krivičnom zakonu, svi ostali u cijeloj BiH bi se dobro zamislili da li da se prihvate takvog posla“, kazao je Miličević.

Istaknuo je da bi politički put ovog društva bio potpuno drugačiji da nije bilo izborne krađe i da bi bez nje građani živjeli mnogo bolje nego sada.

Miličević je poručio da se stranke koje žele da brane volju glasača, moraju dobro organizovati i imati ljude koji će u svaki metar pratiti put izbornog materijala.

„Trenutno je to jedini način da se sačuva izborna volja, jer se mnogo puta dokazalo da su se grdno prevarili oni koji su se uzdali u ličnu odgovornost drugih u ovakvom izbornom procesu“, kazao je Miličević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...