POSLJEDNJA SLAGALICA ZA GRUPNU FAZU: Dželatu favorita porasli apetiti

Ferencvaroš dočekuje Molde u revanš-susretu plej-ofa za Ligu šampiona, Mađari na grupnu fazu čekaju 24, a Norvežani 20 godina.

  • Sport

  • 29. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 0

Evropska elita će poslije dvije i kusur decenije dočekati Ferencvaroš ili Molde. Prvaci Mađarske i Norveške večeras će u revanš-susretu u Budimpešti, poslije 3:3 iz prvog duela, juriti plasman u grupnu fazu Lige šampiona poslije 24, odnosno ravno 20 godina (21 sat).

Ferencvaroš je definitivno jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjih kvalifikacija, što potvrđuje i kladionica MOZZART, po kojoj je Ferencevaroš večeras blagi favorit. Tim Sergeja Rebrova je bez grupne faze elitnog kontinentalnog takmičenja već ostavio pojedine favorite uvodnog dijela turnira te su mu apetiti u međuvremenu porasli.

Poslije trijumfa nad Jurgordenom u prvoj rundi, žrijeb je bio surov prema mađarskoj ekipi i dodijelio joj Seltik. No, nije se Fradi uplašio škotskog velikana, odigrao je hrabro u Glazgovu i, umjesto nagrade, na žrijebu ponovo „kazna“ – Dinamo Zagreb. I ponovo partija koje će se u taboru budimpeštanskog kluba rado sjećati.

Kada je već nokautirao dvije „aždahe“, red je bio da ga i fortuna pogleda i pošalje mu autsajdera, makar blagog. Stigao je Molde i, uprkos tome što se namučio protiv Celja i zatim Karabaga – eliminisao ga je poslije penala – šampion Norveške je u prvom meču protiv Ferencvaroša na svom Akeru potvrdio da nije zalutao u plej-of, iako u prvenstvu uveliko kaska za Bodeom.

Ekipa Erlinga Moa je pokazala karakter, nadoknadila dva gola zaostatka, čak i preokrenula, ali je zbog nesmotrenog penala morala da se zadovolji remijem, koji će zbog pravila o golu u gostima biti velika prednost Fradija u revanšu. Uvodni duel ponudio je neočekivano raspucavanje, u kojem se rezultat prelivao s jedne na drugu stranu.

Međutim, Norvežane u Mađarskoj čeka vraški težak zadatak. Ferencvaroš je od svoje Grupama arene napravio svojevrsnu tvrđavu i na njoj nema poraz još od meča grupne faze Lige Evrope s Ludogorecom 3. oktobra prošle godine, a na nju su mu na noge dolazili čak Espanjol i CSKA Moskva.

S druge strane, Molde izvan svog dvorišta nema trijumf u posljednjih pet prvenstvenih utakmica i u tom periodu je u gostima pobjeđivao jedino u kvalifikacijama za Ligu Evrope, s tim da je Karabag savladao tek poslije penala.

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF - REVANŠ-MEČEVI

Utorak

21.00: (1,95) Dinamo Kijev (3,50) Gent (3,90) /prvi meč 2:1/

21.00: (2,25) Ferencvaroš (3,40) Molde (3,20) /prvi meč 3:3/

21.00: (4,70) Omonija (3,50) Olimpijakos (1,80) /prvi meč 0:2/

Srijeda

21.00: (2,85) Midtjiland (2,95) Slavija Prag (2,75) /prvi meč 0:0/

21.00: (2,25) PAOK (3,30) Krasnodar (3,25) /prvi meč 1:2/

21.00: (1,18) Salcburg (7,75) Makabi Tel Aviv (13,0) /prvi meč 2:1/

Pogledaj komplet ponudu MOZZART kladionica na kvalifikacije za Ligu šampiona i odigraj tiket online na www.mozzartbet.ba

*** kvote su podložne promjenama

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...