ODMAH SU MU SE NAKLATILI NA KOSTI: Stigao prijedlog - odakle Đukanoviću imovina?

Odbrana biznismena Duška Kneževića dostavila prijedlog predsjedniku Skupštine Crne Gore za formiranje Anketnog odbora za utvrđivanje imovine Mila Đukanovića.

  • Politika

  • 29. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 0

U zahtjevu dostavljenom novom predsjedniku crnogorske Skupštine Aleksi Bečiću, navodi se da je potrebno ispitati porijeklo imovine, "zloupotrebu i nezakonite radnje" predsjednika države i drugih osoba, pišu podgoričke "Vijesti".

U jučer dostavljenom zahtjevu Bečiću, navodi se da bi zadatak Anketnog odbora bio da sasluša Ðukanovića i druge osobe za koje ocijeni da postoji potreba, a radi utvrđivanja porijekla novčanog iznosa od 1,5 miliona eura na kastodi računu Ðukanovića, kao i porijekla sredstava kojima je izgrađena „ničija“ kuća u Podgorici.

Odbrana predlaže da Odbor ispita i “učešće Mila Ðukanovića” u aferi "Telekom", aferi "A2 EPCG", kao i osnovanost krivičnih prijava (20 krivičnih prijava) koje je odbrana Duška Kneževića podnijela nadležnim tužilaštvima u Crnoj Gori protiv Ðukanovića, ministra pravde Zorana Pažina, specijalnog tužioca Milivoja Katnića, predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, guvernera Centralne banke Radoja Žugića i drugih osoba koje su u izvršnoj i sudskoj vlasti u Crnoj Gori.

“Ispitivanje navedenih lica je neophodno, jer su svi oni, po saznanjima odbrane, postupali po direktnim instrukcijama i nalozima Mila Ðukanovića. Predlažemo da se pred Anketnim odborom, pored drugih svjedoka, kao svjedok pozove i svoja saznanja pred Odborom iznese Knežević, a imajući u vidu činjenicu da je Interpol ukinuo sve tri potjernice koje je SDT u Podgorici nezakonito raspisao protiv Duška Kneževića ocjenjujući ih kao nezakonite i kao sredstvo političkog progona", navodi se u prijedlogu.

Odbrana Duška Kneževića je, kako se dodaje, spremna da Anketnom odboru dostavi sva saznanja koja posjeduje, kao i imena drugih svjedoka koji bi pred Anketnim odborom iznijeli svoja relevantna saznanja.

"Anketni odbor parlamenta kao najvišeg predstavničkog doma građana će, uvjereni smo, u svojoj kontrolnoj funkciji doći do značajnih saznanja i rezultata, a koje je bi nakon toga trebalo dostaviti tužilaštvu i drugim nadležnim državnim organima Crne Gore”, piše u prijedlogu.

Protiv Kneževića su podignute tri optužnice - za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Početkom 2020. godine, podgorički Viši sud potvrdio je optužnicu protiv Kneževića u predmetu “Karbon”, a optužen je i u predmetu “Aerodromi”, gdje je sa saradnicima, navodno, oštetio Aerodrome za tri miliona eura.

Početak 2019. godine obilježila je afera “Koverat”, kada je Knežević objavio snimak na kojem se vidi kako funkcioneru DPS-a i bivšem gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Stijepoviću predaje, kako je tvrdio, 97.500 eura, prenijele su "Vijesti".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...