PUTIN AKTIVIRAO PROPAGANDNU MAŠINERIJU: Ruski mediji optužuju Tursku za rušenje...

Armensko Ministarstvo odbrane objavilo je da je turski borbeni avion F-16 srušio armenski borbeni avion SU-25. Avion je, tvrde ruski mediji, srušen u armenskom zračnom prostoru. Pilot je, kako su naveli, poginuo.

  • Svijet

  • 29. Sep. 2020  29. Sep. 2020

  • 1

Informaciju je objavio portal "Russia Today". Kako piše BBC, turske i azerbejdžanske vlasti demantirale su tvrdnje o rušenju aviona.

"Ova informacija je armenska laž i još jedna fantazija armenskog propagandnog stroja", izjavio je glasnogovornik azerbejdžanskog Ministarstva odbrane.

Podsjetimo, već danima traju sukobi Armenije i Azerbejdžana. Rusija, na čelu sa predsjednikom Vladimirom Putinom, podržava Armeniju, a Turska, na čelu s Tayyipom Erdoganom, podržava Azerbejdžan.

Ako je informacija o turskom rušenju armenskog F-16 istinita, to znači da se Turska otvoreno uključila u vojni sukob Armenije i Azerbejdžana, što bi dramatično destabiliziralo regiju.

Prije nekoliko sati, Ankara je objavila da će poduprijeti odgovor Azerbejdžana "armenijskoj agresiji", piše RT. Armenske vlasti ranije su kazale kako su spremne koristiti ruske balističke rakete ako Turska pomogne Azerbejdžanu F-16 avionima.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...