ZAŠTO JE NEMOGUĆE POBIJEDITI LIVERPOOL?: Trener Arsenala u samo jednoj rečenici savršeno odgovorio na ovo pitanje

Kloppova ekipa i dalje ne zna za poraz u domaćem prvenstvu, imaju tri pobjede iz tri utakmice.

  • Sport

  • 29. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 0

U derbiju 3. kola Premier lige Liverpool je u ponedjeljak na Anfieldu svladao Arsenal sa 3:1 te se pridružio klubovima s maksimalnim učinkom na startu nove sezone.

“Topnici” su poveli zahvaljujući poklonu domaćeg braniča Andrewa Robertsona, kojeg je u 25. minuti u pogodak pretvorio Alexandre Lacazette. No, ubrzo je uslijedio preokret. Salah se probio uz korner liniju i pucao, a odbijenu loptu Sadio Mané u 28. minuti posprema u mrežu. Šest minuta kasnije Andrew Robertson se iskupio za grešku koja je gostima donijela vodstvo. Trent Alexander-Arnold je ubacio na drugu stativu, a Robertson pogađa za 2-1.

Liverpool je pobjedu potvrdio u 88. minuti. Portugalac Diogo Jota je u svom debiju za “redse”, nakon osam minuta na terenu, zatresao mrežu za konačnih 3-1.

Arsenal je u ovoj utakmici zaista davao sve od sebe, ali trener Mikel Arteta jednostavno nije imao rješenje za dominatnu ekipu Jurgena Kloppa. Kloppova ekipa i dalje ne zna za poraz u domaćem prvenstvu, imaju tri pobjede iz tri utakmice, a iako su se Arsenalu davale dobre šanse za pozitivan rezultat protiv Liverpoola, na kraju je ispalo da se ipak ne mogu nositi s njima.

Zašto se protiv Kloppove momčadi jednostavno ne može, pokušao je objasniti i Arteta. “Ako uspiješ proći Liverpoolov presing, naletiš na Van Dijka, koji onda opali proigravanje od 50 metara za Salaha i to je to”, kratko je objasnio Arteta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...