NOVO VELIKO GRADILIŠTE U GLAVNOM GRADU: Objavljen poziv za izgradnju važnog tunela, projekt vrijedan više od 50 miliona KM skratit će put između Sarajeva i naselja...

Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo danas su preko Evropske banke za obnovu i razvoj objavili javni pretkvalifikacijski poziv za sve zainteresirane potencijalne izvođače radova na izgradnji tunela “Kobilja Glava”.

  • Ekonomija

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 0

Dvocijevni tunel Hotonj - Kobilja Glava gradit će se tako da će jedna njegova cijev biti duga oko 670, a druga oko 680 metara. Tunel će skratiti put između Sarajeva i naselja Vogošća. 

Bit će izgrađene i pješačka i biciklistička staza odvojena od saobraćajnice fizičkim pleksiglas barijerama.

Prema ovom tenderu, radovi će se izvoditi do spoja sa magistralom, odnosno do njenog privremenog priključka koji će se koristiti do okončanja izgradnje Prve transverzale.

Vrijednost ovog projekta je 54 miliona KM.

Postupak za nadzor nad izvođenjem radova je pokrenut po procuderama EBRD-a. Rok za definitivni izbor izvođača radova za izgradnju ovog tunela je druga polovina februara naredne godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...