PUKLA BRUKA: Mario Mandžukić ogorčen nakon što je otkrio kako su ga u novom klubu pokušali prevariti…

Bivši napadač Juventusa Mario Mandžukić neće, barem za sada, potpisati za Lokomotiv iz Moskve, a sve je puklo zbog pokušaja prevare od kluba.

  • Sport

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 0

Mario Mandžukić ipak se neće pridružiti Vedranu Ćorluki u moskovskom Lokomotivu, barem ako je vjerovati ruskim medijima. Transfer je bio praktično dogovoren, a onda je sve propalo na samom kraju, dok su se finalizirali detalji. Sve je palo jer se Mandžukić osjećao prevarenim.

„Mandžukić je pristao doći u Lokomotiv i sve je dogovorio s crveno zelenima. Plaća mu je trebala biti 2.4 miliona eura, ali pred sam potpis je Mandžin advokat je otkrio klauzulu u ugovoru u kojoj stoji da se plaća njegovog klijenta obračunava u rublju po fiksnom kursu 75 rubalja za jedan euro. Mandžukić je bio jako ogorčen pokušajem uprave Lokomotiva da ga prevari i prekinuo je pregovore“, otkrio je ruski novinar Nobel Arustajman.

Radi se zapravo o čestoj praksi ruskih klubova koji svakom igraču žele u ugovor staviti tu valutnu klauzulu zbog toga što rublaj često devalvira pa im prijeti opasnost da vremenom moraju isplatiti puno veću cifru u rubljima nego na dan potpisa ugovora.

Lokomotiv je htio da Mandžukić dobiva 75 rubalja za jedan euro što bi značilo da bi Mandžukić već sada bio u nepovoljnom položaju s obzirom na to da je jedan euro trenutno 92,8 rubalja. U prijevodu, nastavi li se ovaj trend, Mandžukić bi na kraju godine dobio puno manje od dogovorenih 2,4 miliona eura godišnje.

Taj pokušaj „prevare“ od strane Lokomotiva je uočen u zadnji tren i sve je stalo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...