"SB“ NA SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA: "Volimo Jureka više od bureka"; Jure Franko POČASNI GRAĐANIN Sarajeva (FOTO)

Dobitnik priznanja "Počasni građanin grada Sarajeva", prema odluci Gradskog vijeća Sarajeva, bit će Jure Franko.

  • Društvo

  • 30. Sep. 2020  30. Sep. 2020

  • 0

Na sjednici Gradskog vijeća danas je obrazloženo da je Jure Franko osvajač srebrene medalje u veleslalomu na XIV zimskim olimpijskim igrama 1984.godine u Sarajevu.

To je bila prva medalja koju je osvojio neko iz Skijaške reprezentacije Jugoslavije. Tada je i nastala krilatica "Volimo Jureka više od bureka", piše Fena.

Godine 2006., Jure Franko je samoinicijativno, u saradnji sa Skijaškim savezom, o svom trošku odveo 15 djece iz "Kinder sela" na Zimske olimpijske igre u gradu Sestrijereu u Italiji. Bio je gost Dječijeg sela i družio se s djecom.

Na sjednici Gradskog vijeća danas je rečeno da se priznanje dodjeljuje u obliku Povelje Grada Sarajeva, a bit će uručeno na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...