IZETBEGOVIĆ POTVRDIO PISANJE "SLOBODNE BOSNE": ''Neću se odazvati pozivu Milanovića!"

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije, rekao je danas za N1 da je dobio poziv hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića na sastanak, ali da će se odazvati tek kada bude ispoštovana hijerarhija u Bosni i Hercegovini.

  • Politika

  • 30. Sep. 2020  01. Okt. 2020

  • 5

''Neću se odazvati dok se ne ispoštuje hijarhija u Bosni i Hercegovini. Prvo treba otići Predsjedništvo ili predsjedavajući  Predsjedništva ili doći gospodin Milanović ovdje pa ću se onda vrlo rado vidjeti s njim'', rekao je Izetbegović za N1.

Lider SDA se, podsjećamo, prije nekoliko dana zajedno sa Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH, sastao s predsjednikom Vlade susjedne zemlje Andrejom Plenkovićem dok je susret s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, nešto ranije imao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Podsjećamo, "Sloboda Bosna" je danas analizirala posjetu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića Zagrebu. Nakon razgovora sa Miloradom Dodikom, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović namjeravao je da u Zagreb pozove i Bakira Izetbegovića te Dragana Čovića, ali je taj plan definitivno pokopan susretom Izetbegovića i Plenkovića. Susretom u Zagrebu s liderom hrvatskog HDZ-a Andrejem Plenkovićem, lider SDA Bakir Izetbegović jednim je potezom rasturio plan predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da se, zaobilazeći Predsjedništvo BiH, sastane s “nacionalnim poglavicama” u BiH i pokuša poboljšati status Hrvata u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...