KAKVI NAS IZBORI ČEKAJU?: Nova prijava zbog izbornih prevara u Brčko distriktu

Kako saznaje televizija BN, uočene su velike nepravilnosti na biračkom spisku za glasanje poštom iz inostrantsva zbog čega je podnesena prijava CIK-u, ali i nadležnim organima u Brčko distriktu, policiji i Tužilaštvu BiH.

  • Društvo

  • 30. Sep. 2020  01. Okt. 2020

  • 0

Da nešto nije regularno, kada je u pitanju glasanje poštom iz inostranstva potvrđuje i podatak da je recimo u distriktu Brčko takvih birača sada više nego dva puta u odnosu na lokalne izbore prije četiri godine.

Na biračkom spisku za glasanje poštom iz inostranstva 2016. godine nalazilo se 2.770, a ove godine taj broj je već dostigao 6.443 birača.

Kako saznaje "BN" uočene su velike nepravilnosti i zbog toga podnesena je i prijava CIK-u, ali i nadležnim organima u distirktu, policiji i Tužilaštvu BiH.

Bivši predsjednik SDS i delegat u Domu naroda BiH Mladen Bosić kaže u izjavi BN-u da je jasno da se radi o izbornom inžinjeringu, odnosno o fiktivnim prijavama građana Brčko distrikta, na adrese u inostranstvu na koje će doći glasački listići, koja će popuniti treća lista po instrukciji organizatora tih prevara.

Za Bosića, ovim se dovodi u pitanje legalitet predstojećih lokalnih izbora.

Prema saznanjima ovog medija, na biračkom spisku za glasanje poštom na lokalnim izborima u Brčko distriktu nalaze se i lica koja u Brčkom imaju zasnovan radni odnos i žive u distriktu. Među njima ima vladinih službenika što samo upućuje na zaključak da stranke na vlasti učestvuju u izbornim manipulacijama.

Zanimljivo da je među onima koji se nalaze na spisku da glasaju poštom iz inostranstva se nalazi i kandidat Ujedinjene Srpske za poslanika u skupštini Brčko distriktu Neven Popić.

Lokalni izbori se približavaju, a izbornih prevara je na svakom koraku.   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...