FUDBAL JE ZA SVE KRIV: "Slovenci su oportunističke svinje"

Češki političar i diplomat Aleksandr Vondra opisao je Slovence na Twitteru kao "oportunističke svinje".

  • Društvo

  • 01. Okt. 2020  01. Okt. 2020

  • 0

Vondra, koji je bio ministar odbrane u Vladi između 2010. i 2012. godine i član je Evropskog parlamenta od 2019., naveo je kao primjer slovensko ponašanje prema turistima koji prelaze granicu s Hrvatskom, prenosi portal 24ur.com.

"Ovo je danas ponovo potvrđeno", napisao je. Vondra je ovo napisao nakon poraza češkog fudbalskog kluba Slavija Prag, za koji je spomenuti političar okrivio Slovenca Damira Skominu i njegovog pomoćnika Juru Praprotnika, koji su sudili na utakmici.

Pisanje političara izazvalo je mnoge reakcije, a većina je osudila njegove riječi. Češki klub izgubio je od Danaca na domaćem terenu sa 4:1.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...