PLENKOVIĆ I MILANOVIĆ ZAKUHALI ZBOG ČOVIĆA: "Položajem Hrvata u BiH moja vlada i ja bavili smo se i prije predsjednikovih..." (VIDEO)

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sudjeluje na vanrednom samitu u Bruxellesu.

  • Regija

  • 02. Okt. 2020  02. Okt. 2020

  • 0

U izjavi za medije komentirao je svoju saradnju sa predsjednikom RH Zoranom Milanovićem u pogledu Bosne i Hercegovine i položaja Hrvata u toj zemlji, hrvatski premijer rekao je da su se on i njegova vlada time bavili i prije “zadnjih dvije ili tri predsjednikove izjave”.

“Što se tiče našeg angažmana u potpori Bosni i Hercegovini, organizacije Zagrebačkog samita, dizanja teme konstitutivnosti Hrvata, mi smo to radili i prije predsjednikovih zadnjih dvije ili tri izjave”, rekao je Plenković.

Kazao je da je stav njegove vlade i njega osobno više nego jasan.

“Ključno je da se moramo vratiti slovu i duhu Daytonskog sporazuma. To da jedan, mnogobrojniji bošnjački narod u Federaciji BiH bira predstavnika Hrvata u Predsjedništvo, dovodi do nezadovoljstva i do nelegitimne zastupljenosti. Ta praksa postoji još od 2006. godine i do tada se nitko nije sjetio dezavuirati Daytonski sporazum. Nije to nešto novo, mi o tome govorimo barem 14 godina”, rekao je Plenković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...