PODUZETNI BOSANCI RUŠE SVE BARIJERE: Kompanija iz Tešnja pokrenula novi program proizvodnje…

U Tešnju je proizvedena prva cipela iz tzv. brizganog programa. Ovo je prva ovako proizvedena cipela u BiH, jer se do sada u BiH i Tešnju prozvodio samo tzv. lijepljeni program.

  • Ekonomija

  • 03. Okt. 2020  03. Okt. 2020

  • 0

Tim povodom, općinski načelnik Suad Huskić i predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić posjetili su firmu "Alpina Bromy".

Direktor Suad Roša istaknuo je da je ovo rezultat dvanaestogodišnjeg rada i razvoja "Alpina Bromyja", posebno nove investicije u opremu vrijednosti cca. pet miliona KM. Nova i moderna mašina i oprema iz Njemačke omogućavaju proizvodnju sportske, alpinističke i druge obuće visokog kvaliteta. Konačna odluka i povjerenje za daljnje investiranje donesena je u "Alpini" Slovenija.

Uz ovu investiciju, zadržava se postojećih oko 350 radnih mjesta te omogućava planirano novo zapošljavanje cca. 85 radnika do kraja godine.

Nova radna mjesta

Dnevno je planirana proizvodnja cca. 2.500 pari gotovih cipela ili godišnje više od 400.000 pari. Oko 250.000 Nijemaca kupi obuću proizvedenu u Tešnju, pod oznakom "Made in BiH".

“Investicije i u vremenu svjetske ekonomske krize ohrabruju, jer imamo povjerenje domaćih i stranih investitora, jer će uz investicije biti zadržana postojeća radna mjesta i otvorena i nova radna mjesta. Tokom septembra sam posjetio tri takve investicije u Tešnju ("Mann+Hummel BA", "Inženjering" i "Alpina Bromy"). Iskrene čestitke i želje za dalji uspjeh svim uposlenima u "Alpina Bromyju", centrali "Alpine" u Sloveniji te posebno direktoru Suadu Roši, koji je pokazao da predanost i posvećenost poslu daju rezultate”, rekao je Huskić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...