"LUĐAK" PONOVO U ELEMENTU: "Pep Guardiola nanio je mnogo štete nogometu…"

Leeds i Manchester City danas će od 18.30 sati odigrati međusobni susret, a treneri Marcelo Bielsa i Pep Guardiola najavili su utakmicu.

  • Sport

  • 03. Okt. 2020  03. Okt. 2020

  • 0

Bielsin Leeds vratio se u Premiership i ima veliki broj simpatija, a popularni "Luđak" nastavlja oduševljavati javnost svojim izjavama.

O Pepu Guardioli imao je samo riječi hvale.

"Pep je nenamjerno nanio mnogo štete nogometu. Zbog njega je nastao sistem prema kojem se ekipe brane od Guardiolinog nogometa. Ko je bolji trener? Klopp je jedna stvar, Guardiola je jedna stvar, a ja sam neka druga. Ne možemo se uspoređivati", rekao je Bielsa.

Pep je odao veliko priznanje Bielsi uoči današnjeg meča.

"Vrijednost trenera ne ovisi o broju trofeja ili nagrada koje je osvojio. Moje ekipe su osvojile više trofeja nego njegove, ali u smislu znanja igre i drugih stvari, uključujući vođenje treninga, ja sam i dalje iza njega. On je, vjerovatno, osoba kojoj se najviše divim u nogometu - i kao treneru i kao osobi", rekao je Guardiola.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...