BORENOVIĆ PORUČIO DODIKU: "Prestani plakati i prihvati realnost da režimi pakuju kofere"

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović poručio je članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku kako je vrijeme da "prestane plakati zbog pada režima u Crnoj Gori i, ako smije, čestita pobjednicima".

  • Mini market

  • 03. Okt. 2020  03. Okt. 2020

  • 0

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović poručio je članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku kako je vrijeme da "prestane plakati zbog pada režima u Crnoj Gori i, ako smije, čestita pobjednicima". Predsjednik PDP-a Branislav Borenović poručio je članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku kako je vrijeme da "prestane plakati zbog pada režima u Crnoj Gori i, ako smije, čestita pobjednicima".

Dodik je konstatovao, komentarišući nedavno održane izbore u Crnoj Gori, kako je smiješno da "oni koji su tražili da Đukanović u jeku krize dođe u BiH, a on zbog neslaganja s tim potegao čak i nacionalni veto, sada obilaze partije koje su tamo pobijedile Đukanovića".

Dodik je ovim indirektno prozvao Borenovića, koji je prošle sedmice boravio u Podgorici i sastao se s tamošnjim zvaničnicima koji su ostvarili pobjedu.

"Kakva je to politika i kakvi su to prevaranti, pokazuje susret Ivanića i mitropolita Amfilohija, koga Ivanić laže kako je on nešto učinio da se potpiše sporazum između BiH i Srpske pravoslavne crkve, kada svi znaju da je to uradio tadašnji srpski član Predsjedništva Nebojša Radmanović. E, to je slika opozicije u Republici Srpskoj. Mi smo partijama pobjednicama u Crnoj Gori čestitali dan nakon održanih izbora, oni znaju kako se ko ponašao u krizi koja ja potresala Crnu Goru mjesecima. I konačno, mi na izbore u Republici Srpskoj idemo sa svojim, a ne tuđim uspjesima. Svaka čast svima, mi imamo svoje fotografije uspjeha", kaže Dodik.

Danas je stigao i odgovor prvog čovjeka PDP-a Branislava Borenovića, koji je kazao da su zvaničnici PDP-a, za razliku od Dodika, koji nije ljudski čestitao, učinili to vrlo rado i dan nakon pobjede, kao i odlaskom delegacije PDP-a u Podgoricu.
On kaže da je ponosan na poznanstvo, partnerstvo i odlične odnose sa strankama i koalicijama pobjednicima izbora u Crnoj Gori.

"S druge strane, razumijem ozlojađenost i laži koje Dodik i neki oko njega pokušavaju da plasiraju. Nekada su se javno hvalili dugogodišnjim uspješnim partnerstvom s Đukanovićem, usred Banje Luke mu dodjeljivali plakete za ličnost godine i sličnost između njihovih koruptivnih vladavina se itekako može vidjeti. Jasno mu je da je talas promjene nenarodnog režima krenuo iz Crne Gore i da će stići i njega“, ističe Borenović.

Kaže da su besmislene i jadne optužbe koje Dodik i mediji pod njihovom kontrolom iznose na račun počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića.

"Ivanić je, kada je potpisivan ugovor s Vatikanom, a kao član Кolegijuma i zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, radio na ugovoru između Srpske pravoslavne crkve i BiH, što je nepobitna činjenica", dodaje Borenović, piše Klix.

Borenović je pozvao Dodika da, umjesto što koristi i Crnu Goru da bi produbio podjele među narodom, što mu je omiljena aktivnost, prihvati realnost i shvati da režimi polako pakuju kofere.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...