PANIKA U HRVATSKOJ: Nakon što čuvena kompanija ugasi proizvodnju, bez posla ostaje 1.500 ljudi...

Premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću i ministru finansija Zdravku Mariću stigao je dopis u kojem predsjednik Evropske federacije sindikata u sektoru hrane, poljoprivrede i turizma EFFAT Malian Ackholt i generalni sekretar te asocijacije Kristijan Bragason upozoravaju na ogromne posljedice koje bi na radnike, ali i lokalnu ekonomiju u cjelini mogao imati eventualni odlazak BAT-a.

  • Ekonomija

  • 04. Okt. 2020  

  • 2

Ostanak BAT-a u Hrvatskoj doveden je pod veliki znak pitanja, za što je razlog ocjena kako u Hrvatskoj vlada izuzetno nepovoljna poduzetnička klima, kao i nespremnost ministra Marića da se razmotri i korigira nova politika trošarina koja je glavni uzrok nezadovoljstva, prenosi RTL.

Pregovori između ministra Marića i uprave BAT-a pokrenuti su, no prema neslužbenim informacijama nalaze se u pat poziciji, odnosno nisu polučili nikakvim konkretnim pomacima koji bi dali bilo kakvu pozitivnu naznaku po pitanju nastavka rada tvornice TDR-a u Kanfanaru.

To bi značilo da još uvijek postoji mogućnost gubitka 500 radnih mjesta u tom pogonu za preradu duhana u Istri, kao i prijetnja za budućnost više od 1.500 vlasnika i radnika OPG-ova koji se bave proizvodnjom duhana u Podravini i Slavoniji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...