"SB" ISPRED PREDSJEDNIŠTVA BiH; DODIK POGAZIO OBEĆANJE: „Teško da će doći do promjena Ustava, obično se to traži pri kraju…“ (FOTO; VIDEO)

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik obratio se novinarima nakon sastanka sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnim predstavnikom EU Johannom Sattlerom.

  • Vijesti

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 4

„Ono što bi bilo dobro jeste da imamo otvorena vrata da se iduće godine borimo za kandidatski status, za članstvo u Evropskoj uniji, i ja to podržavam. Trebat će ozbiljan politički razgovor o mnogim temama, između ostalog i na temu udaljavanja stranaca iz Ustavnog suda BiH, kao i visokog predstavnika. U svakom slučaju, teško da će doći do promjena Ustava, obično se pri kraju, pred samo članstvo, traže korekcije Ustava, a nama se to traži na početku", kazao je Dodik okupljenim novinarima.

Foto: SLOBODNA BOSNA/ A.K.

Inače, Dodik je prekršio dato obećanje da se više neće obraćati novinarima ispred zgrade Predsjedništva BiH, a šta je još rekao, pogledajte u našem videoprilogu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...