KOALICIJA DF-SD-GS: Dragane Čoviću, podnesi ostavku, jer...

"Politički akteri koji predstavljaju prepreku u evropskim integracijama, ne trebaju obavljati odgovorne javne političke funkcije", poručili su iz ove koalicije.

  • Politika

  • 07. Okt. 2020  07. Okt. 2020

  • 1

Koalicija građanskih lijevo orijentiranih stranaka Demokratska fronta, Socijaldemokrati i Građanski savez poziva zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića da podnese neopozivu ostavku zbog Izvještaja Evropske komisije, iz kojeg se jasno vidi da je HDZ BiH glavna prepreka u ispunjavaju prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU. 

- S obzirom na navedene činjenice, potpuno je nedopustivo da gospodin Čović obnaša funkciju zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Politički akteri koji nisu spremni poštovati evropske standarde i norme, odnosno koji predstavljaju prepreku u evropskim integracijama, ne trebaju obavljati odgovorne javne političke funkcije, poručili su iz ove koalicije - piše "Oslobođenje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...