MUNJEVITA AKCIJA U SARADNJI S OSA-om: Uhapšena četiri policajca MUP-a Kantona Sarajevo...

Akcija "Dar 1" izvedena je pod nadzorom Tužilaštva KS i u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH.

  • Vijesti

  • 08. Okt. 2020  08. Okt. 2020

  • 1

U nastavku akcije kodnog naziva "Dar 1" danas su u Sarajevu uhapšena četvorica policijskih službenika Jedinice za saobraćaj MUP-a KS, potvrdila je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Policijski službenici sumnjiče se za krivična djela primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja. Nakon što budu ispitani, bit će predati u nadležnost Tužilaštva KS.

Podsjetimo, ranije je uhapšeno 18 policijskih službenika, od kojih se 17 nalazi u pritvoru, a jednom su određene mjere zabrane. Policajci se sumnjiče da su počinili više od stotinu krivičnih djela u vezi sa primanjem dara ili drugih oblika koristi i zloupotrebom položaja ili ovlasti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...