SNAGE AZERBEJDŽANA "ČISTE" ARMENSKE POLOŽAJE: Uništile raketni sistem S-300, ovo nije sve… (VIDEO)

Iz Ministarstva odbrane Azerbejdžana navode da vojska i dalje napreduje i da je neke položaje očistila od armenskih snaga.

  • Svijet

  • 08. Okt. 2020  08. Okt. 2020

  • 0

Azerbejdžanska vojska uništila je 250 tenkova i oklopnih vozila armenske vojske u operaciji pokrenutoj radi oslobađanja okupiranih teritorija.

Iz Ministarstva odbrane Azerbejdžana navode da vojska i dalje napreduje i da je neke položaje očistila od armenskih snaga.

Veliki broj armenskih vojnika je neutralizovan, a uništeni su oprema i oružje.

Iz Ministarstva je navedeno da je azerbejdžanska vojska od 27. septembra do 7. oktobra, između ostalog, uništila 250 tenkova i oklopnih vozila Armenije, 270 artiljerijskih i raketnih sistema, 60 sistema zračne odbrane, osam skladišta municije, približno 150 vojnih kamiona i vozila i raketni sistem S-300.

Stepanakert, glavni grad Nagorno-Karabaha, ponovo je tokom noći bombardovan, javlja je agencija France-Presse.

Odjekivale su snažne eksplozije, a sirene za uzbunu oglašavale su se od 21 do 5 sati. Grad je ponovo bio u mraku.

Lokalne vlasti i Armenija optužuju Azerbejdžan da od obnavljanja sukoba 27. septembra za metu ima civile, posebno u Stepanakertu, koji ima 50.000 stanovnika.

Četiri rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a i dvije rezolucije Generalne skupštine UN-a, kao i mnoge međunarodne organizacije, zahtijevaju povlačenje okupatorskih armenskih snaga iz Nagorno-Karabaha i sedam drugih okupiranih azerbejdžanskih regija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...