PROVEDENA ANKETA U SEDAM EUROPSKIH ZEMALJA: Evo koga žele za predsjednika Amerike

Neki su diplomati čak zabrinuti da bi predsjednik Trump mogao odbiti prihvatiti ishod izbora.

  • Svijet

  • 09. Okt. 2020  09. Okt. 2020

  • 1

Ljudi u sedam evropskih država u velikoj većini žele vidjeti Joea Bidena kao pobjednika američkih predsjedničkih izbora, ali samo 10 posto njih vjeruje da će izbori biti slobodni i pošteni, pokazuju ankete. 

Neki su diplomati čak zabrinuti da bi predsjednik Trump mogao odbiti prihvatiti ishod izbora.

Prema anketi koju je proveo YouGov između 15. septembra i 4. oktobra, 80 posto Danaca želi da pobijedi Biden, a slično je i u ostalim zemljama. U Njemačkoj Bidena podržava 71 posto ispitanika, u Španiji 69 posto, u Francuskoj 64 posto, a u Velikoj Britaniji 61 posto.

Čak i u Italiji, gdje se Trump doživljava na pozitivniji način, 58 posto želi Bidena na čelu SAD-a, prenosi Hayat.

Samo dva posto (Njemačka) do 11 posto (Italija) ispitanika vjeruje da će izbori 3. novembra biti slobodni i pošteni. Petina Nijemaca i 16 posto Britanaca smatra da uopće neće biti ni slobodni ni pošteni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...