NOVI NAPAD IZ SRBIJE; VULIN UDARIO NA IZETBEGOVIĆA: Ministar odbrane Srbije brani Vučića i Čovića, spominje rulju i Srebrenicu…

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da nije u redu što predsjednik Srbije u Beograd, pored lidera SNSD-a Milorada Dodika i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, nije pozvao i lidera SDA Bakira Izetbegovića.

  • Politika

  • 13. Okt. 2020  13. Okt. 2020

  • 7

"Vidimo jedno srpsko-hrvatsko udruživanje, od strane Zagreba i Beograda. Evo, danas su Dodik i Čović kod Vučića. Pozvao je dvojicu, a ne trojicu. Ništa od toga nije slučajno. Ne bi trebali na takav način da rade i tako da obilježe 25 godina Dejtonskog mirovnog sporazuma. Na način da takve poruke šalju na BiH, na Bošnjake i na bh. patriote", rekao je jučer Izetbegović.

Da su ga pozvali, odazvao bi se i on sastanku, poručio je lider SDA.

"Bosanskohercegovačka slika mora biti trodimenzionalna. Kad sam bio u Zagrebu, uvjerio sam se da je bilo priče samo sa jedne strane pa je bilo neophodno razgovarati s rukovodstvom u Zagrebu", naveo je Izetbegović.

U svojoj reakciji na ovu izjavu Izetbegovića Vulin je naveo da "predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Srbiju može da pozove koga misli da treba".

"Ako je više puta ugostio i Izetbegovića, i Komšića, i Džaferovića, može da ugosti i Čovića. Ne mešam se u unutrašnje odnose u BiH, ali ne mogu da ne primetim da je Izetbegović ljut što nije pozvan on, Džaferovića i Komšića nije pominjao. Predsednik Vučić kao nesporni politički lider svih Srba vodi doslednu politiku mira prema našim susedima, iako veoma često nema iskrene sagovornike u drugim državnicima“, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na Izetbegovićevu izjavu, saopćeno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"U Srbiji gost je svetinja i nikada se nije desilo da dok gosta linčuje rulja, domaćin se skloni i pojavi tek kada je gost čudom i hrabrošću preživeo linč ološa. Prije nego što predsednik SDA i pomisli da može da odredi predsedniku Srbije koga i kada sme da zove, neka najpre odgovori gde je on nestao kada je rulja pokušala da ubije premijera Srbije dok je na Izetbegovićev obraz bio u Srebrenici. A do tada, neka Izetbegović pozdravi Vučićeve napore da region živi u miru, kada već ne pomaže, neka ne odmaže", poručio je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...