GATES IZNIO NOVU ŠOKANTNU PROGNOZU ZA KRAJ PANDEMIJE: Bit će još mnogo MRTVIH ako ne budemo…

Gates je prije samo mjesec dana najavio da bi Sjedinjene Američke Države mogle da se vrate u normalu u ljeto 2021. zahvaljujući vakcinama.

  • Svijet

  • 13. Okt. 2020  13. Okt. 2020

  • 0

Život će se vratiti u normalno stanje poslije pandemije koronavirusa tek kada se ispune dva uslova, kada se pojavi druga generacija vakcina i kada virus bude nestao na cijeloj planeti, rekao je milijarder Bill Gates.

"Jedini način da se vratimo normalnosti je da se pojavi ne prva generacija vakcina, već druga, koja bi mogla da bude superefikasna i da je veliki broj ljudi primi. Tako ćemo globalno eliminisati bolest”, rekao je Gates u intervjuu za NBC, prenosi RT.

Dodao je da ćemo jedino tako moći da riješimo sve probleme koji su se pojavili, u obrazovanju, mentalnom zdravlju i da nastavimo da ih gradimo na pozitivan način.

Prema novom Gatesovom standardu, koji je pomjerio ljestvicu očekivanja kada je pandemija u pitanju u odnosu na ono što je izjavio prije samo mjesec dana, Amerikanci će možda morati da žive godinama, a mnogi i cijeli život, uz fizičku distancu i druge epidemiološke mjere uvedene u borbi protiv koronavirusa.

Gates je prije samo mjesec dana najavio da bi Sjedinjene Američke Države mogle da se vrate u normalu u ljeto 2021. zahvaljujući vakcinama.

Tada je najavio i da bi nekoliko vakcina prve generacije moglo da dobije odobrenje za upotrebu početkom sljedeće godine.

Gates je ponovo kritikovao američki pristup borbi protiv pandemije, nazivajući ga “jednim od najgorih na svijetu”, osim agresivnog investiranja u razvoj vakcine.

Naveo je da rezultati testiranja često ne stižu u roku od 24 sata, što ih potpuno obesmišljava. Također, rekao je kako je američki sistem testiranja “jedan od najgorih na svijetu po kriteriju ko smije da bude testiran”.

"Bit će još mnogo mrtvih ako ne budemo djelovali zajedno", rekao je Gates.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...