PROGNOZA NEDIMA SLADIĆA: Evo kada dolazi stabilizacija vremenskih prilika

Govoreći o narednoj sedmici, Sladić je kazao da se u Hercegovini mogu očekivati obilnije padavine, a da je Bosna pošteđena većih količina padavina.

  • Vijesti

  • 13. Okt. 2020  13. Okt. 2020

  • 0

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić rekao je za N1 kako će nam kišobrani trebati, ali ne u naredna dva dana s obzirom na to da danas dolazi do prestanka padavina u Hercegovini, ali i na sjeveru Bosne.

"Stanovnicima Sjeverne Bosne do poslijepodnevnih sati trebat će kišobran, ali kiša neće biti jaka. U srijedu se očekuju mirnije vremenske prilike, a u četvrtak očekujemo da će kiša padati u većem dijelu Bosne. Nastavit će se u petak i u subotu, međutim padavine nisu obilne u Bosni, dok se u Hercegovini u četvrtak mogu očekivati obilnije padavine", rekao nam je Sladić.

Govoreći o narednoj sedmici, Sladić je kazao da se u Hercegovini mogu očekivati obilnije padavine, a da je Bosna pošteđena većih količina padavina.

"Čini se da od nedjelje dolazi stabilizacija vremenskih prilika. Iduće sedmice ući ćemo u period od nekoliko suhih dana, najmanje do 24. oktobra, sa stabilnim, ali ne natprosječno toplim vremenom. Početkom iduće sedmice u Bosni se očekuju dnevne temperature od oko 20 stepeni, a u Hercegovini i malo više", kazao je.

Istaknuo je i da će jutra biti hladna, kao i naredno jutro, odnosno sutra, a da na visoravnima postoji mogućnost pojave mraza. Također, rekao je kako u četvrtak ujutro neće biti hladno i da će snijeg nestati s viših nadmorskih visina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...