NOVO ŽARIŠTE KORONE U RS-u: Kako je sahrana u OVOM gradu epidemiologe DIGLA NA NOGE

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo, u posljednja 24 sata nije bilo novih potvrđenih slučajeva koronavirusa u opštini Pale, ali je dan ranije registrovano čak 16 slučajeva pa su se po broju novoregistrovanih slučajeva Pale našle odmah iza Banje Luke, u kojoj je jučer bilo 19 novih slučajeva koronavirusa.

  • Vijesti

  • 13. Okt. 2020  13. Okt. 2020

  • 1

Privatna druženja organizovana u ugostiteljskom objektu ili sahrane na kojima se nisu poštovale nikakve epidemiološke mjere, doveli su do pogoršanja epidemiološke situacije u opštini Pale.

Poručio je to danas direktor Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislav Zeljković. Prema njegovim riječima, to je dovelo do velikog broja novih osoba pozitivnih na koronavirus u ovoj lokalnoj zajednici, gdje već tri-četiri dana “imamo posljedice da raste broj pozitivnih na virus“.

–  I u narednom periodu možemo očekivati nepovoljnu epidemiološku situaciju u toj zajednici, a da ne govorimo i za druge lokalne zajednice, gdje je došlo do skoka broja pozitivnih osoba – rekao je Zeljković govoreći o tome da se u nekim opštinama, na privatnim ili organizovanim okupljanjima, ne poštuju nikakve preporuke Instituta.

Dan ranije, na situaciju u ovoj opštini upozorio je i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić, ističući da nadležni ovih dana posebno prate lokalne zajednice u kojima se bilježi skok broja zaraženih osoba, u čemu prednjače Banja Luka i Pale.

– Uzroci skoka broja zaraženih osoba, konkretno na Palama, su nepoštivanje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, bilo da je riječ o nošenju maski ili neprimjerenog ponašanja koje nije u skladu sa preporučenim kada je riječ o obilježavanju određenih događaja – rekao je Šeranić te je dodao da je Banja Luka grad u kojem je veći i nivo aktivnosti.

Porema podacima Instituta za javno zdravstvo, u posljednja 24 časa nije bilo novih potvrđenih slučajeva koronavirusa u opštini Pale, ali je dan ranije registrovano čak 16 slučajeva pa su se po broju novoregistrovanih slučajeva Pale našle odmah iza Banje Luke, u kojoj je jučer bilo 19 novih slučajeva koronavirusa, piše Srpskainfo.

To je nagli skok broja zaraženih u opštini Pale, koja ima 352 do sada potvrđena slučaja novog koronavirusa, te je sedma opština po broju do sada zaraženih osoba u Republici Srpskoj.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...