NOGOMETNI SAVEZ "POTEGAO" VERBALNI DELIKT: "'Zmajevi' će i dalje igrati na Bilinom polju, ali nikada više nećemo dozvoliti da nas omalovažavaju i psuju"

Nogometni savez Bosne i Hercegovine neće odustati od igranja reprezentativnih utakmica na stadionu Bilino polje u Zenici, ali neće dozvoliti vrijeđanje čelnika Saveza, igrača i svih ostalih, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

  • Društvo

  • 14. Okt. 2020  14. Okt. 2020

  • 0

To je potvrdio Adnan Džemidžić, generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koji se s ostalim čelnicima Nogometnog saveza BiH trenutno nalazi u Wroclawu, gdje "Zmajeve" večeras protiv Poljske očekuje susret četvrtog kola Lige nacija

"Saradnja s Gradskom upravom Zenica, koja formalno i pravno još upravlja stadionom Bilino polje, bila je na najnižoj mogućoj razini u dosadašnjem periodu. Zašto je to tako, neka ova uprava da svoj odgovor. Realizacija postojećih zahtjeva Europske nogometne federacije (UEFA) za odigravanje utakmice Lige nacija i baraža na stadionu Bilino polje bila je neophodna i nužna. Nismo imali partnera u ovoj priči, ali smo iskoristili sve svoje resurse kako bismo uspjeli osigurati savršene uslove za nesmetano odigravanje nogometnih utakmica", kazao je Adnan Džemidžić, generalni sekretar NSBiH.

On tvrdi da ovo nije marketinška reklama. 

"Nogometni savez BiH je od 2004. do danas investirao u stadion Bilino polju oko tri i po miliona maraka. I to su činjenice. Neće Nogometni savez napustiti Zenicu i Bilino polje. Naprotiv, igrat će 'Zmajevi' i dalje utakmice na ovom stadionu i u ovome gradu, ali nikada više nećemo dozvoliti da nas omalovažavaju i psuju. Posebno pojedinci koji su bili unformisani na tribinama i koji su konstantno vrijeđali naše igrače. Mi to više nećemo dozvoliti", kazao je Adnan Džemidžić, generalni sekretar NSBiH, za Radiosarajevo.ba.

(Radiosarajevo.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...