VULIN U ISTOČNOM SARAJEVU OHLADIO DODIKA: "Aleksandar Vučić je predsjednik svih Srba..."

"Velika je čast biti danas na mjestu koje se s razlogom zove Trg Republike Srbije. Ne zato što je Srbija dala milion eura da se ovo završi i uredi, već zato što na Trgu Republike Srbije stoje Srbi", istaknuo je izaslanik predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministar odbrane Aleksandar Vulin na svečanom otvorenju novoizgrađenog Trga Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu.

  • Politika

  • 16. Okt. 2020  16. Okt. 2020

  • 5

Prema njegovim riječima, od kako je 2014. godine Aleksandar Vučić postao predsjednik Vlade Republike Srbije pa do današnjeg dana, “nijedan Srbin, nijedno naše selo, ma kako daleko i udaljeno bilo od naše jedine i voljene matice Srbije, nije bilo predaleko našoj Srbiji”.

"Od tada do danas, Republika Srbija je odvojila i svojim Srbima dala da pomogne, da vide da brine, da misli, da hoće, da vodi računa o tome kako žive i kako rastu i napreduju, blizu 74 miliona eura, a našoj voljenoj Republici Srpskoj 62 miliona eura. Zato što nijedno srpsko selo i nijedan Srbin, gdje god da živi i gdje god se rodio, nije daleko našoj Srbiji i predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. On nije više predsjednik ili “samo” predsjednik Republike Srbije. On je predsjednik svih Srba", kazao je ministar Vulin.

Kako je poručio, "volja velikih sila, zla sudbina, pogrešne procjene, greške, kukavičluk naših ranijih rukovodstava učinili su da ne živimo zajedno".

"Učinili su da živimo u različitim državama, da ne možemo da kažemo da imamo samo jednu granicu, ali na nama je da učinimo da odmah sada možemo da kažemo da su Srbi jedinstven politički narod koji o svim najvažnijim pitanjima, o najvažnijim nacionalnim pitanjima svog postojanja odlučuje jedinstveno i iz jednog mjesta - odlučuje sa svojim Beogradom. Nema nama nikoga ko bi nas više volio, ko bi o nama više brinuo, ko bi nas više pazio, ko bi o našoj muci se pobrinuo, ko bi nam se više obradovao nego što je naša majka Srbija", rekao je ministar odbrane i dodao da tamo “gdje nemaš svog profesora, učitelja, sudiju i svog policajca, tamo nema ni sreće ni pravde za Srbe”.

"Tako smo naučili, zato jedni u druge da se pogledamo, jedni na druge da se oslonimo, jedni o drugima da mislimo, da nam niko nije predaleko, da niko nije zaboravljen, da budemo jedinstven politički narod koji će o najvažnijim pitanjima svog nacionalnog bića i postojanja misliti isto, dogovarati se i zborovati. Jedino što može da izgubi naše jedinstvo, našu slogu, jedino što može da nas učini opet razdrobljenim i malim jesu sujete malih ljudi na velikim mjestima. E, tome nema i ne može biti mjesta i naučimo, braćo Srbi, jednom za svagda - ne vjerujmo kada nam stranci tapšu po ramenu i kada nam govore da smo mnogo dobri samo kada izdajemo svoj narod i kada loše govorimo o svom narodu. Ne vjerujemo im, vjerujmo jedni drugima i vjerujmo sebi. Vjerujmo jedni drugima i kada ne mislimo isto i kada se naljutimo jedni na druge, ali niko nas više ne može voljeti nego što volimo sami sebe", poručio je ministar Vulin i obraćajući se građanima Istočnog Novog Sarajeva naglasio da svaki put kada pređu preko Trga pomisle i znaju da je tu njihova Srbija koja ih “voli, misli na vas, brine o vama”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...