SILOVITI OKRŠAJI NA KAVKAZU: Azerbejdžanska vojska oslobodila još 13 sela kod grada Jabrayila...

Azerbejdžanska vojska oslobodila je od armenskih snaga još 13 sela kod grada Jabrayila, objavio je u ponedjeljak predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev.

  • Svijet

  • 19. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 0

“Oslobođena su sela Soltanli, Emirvarli, Mashanli, Hasanli, Alikeykhanli, Gumlag, Hajili, Goyerchinveysalli, Niyazguzlar, Kechel Memmedli, Shahvelli, Haji Ismayilli i Isagli u gradu Jabrayilu. Karabah je Azerbejdžan!“, poručio je Aliyev na Twitteru.

“Azerbejdžanska vojska uzvratila je adekvatno i oslobodila naselja“, dodao je Aliyev.

Istaknuo je da su oružane snage Armenije prekršile dogovoreni humanitarni prekid vatre tako što su od 00:02 sati 18. oktobra koristile tešku artiljeriju za granatiranje azerbejdžanskih naseljenih područja i borbenih položaja.

Inače, Armenija i Azerbejdžan postigli su novi dogovor o privremenom prekidu sukoba u Nagorno-Karabahu. Primirje je na snagu stupilo u subotu u ponoć.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...