MIŠLJENJA SU PODIJELJENA: Šta vi mislite o ovoj metodi učenja djeteta da preživi u vodi?

Časovi plivanja usmjereni su ka maloj djeci, a sve kako bi bili pripremljeni u slučaju da se nađu u vodi bez roditeljskog nadzora.

  • Šareni svijet

  • 19. Okt. 2020  19. Okt. 2020

  • 0

Na TikToku se pojavio kratki snimak koji je izazvao kontroverzne reakcije, a na njemu su prikazane neobične metode instruktorice plivanja, koja nudi časove "preživljavanja u vodi" za malu djecu. U sklopu instrukcija ona dijete doslovno baci u vodu i zatim čeka da vidi šta će ono uraditi.

Ime škole koja pruža časove je "Little Fins Swim School", a oni kažu kako je cilj obuke u tome da djeca nauče da se okrenu na leđa kako bi mogla disati u slučaju da se neočekivano nađu u vodi. 

Snimak je pregledan više od 75 miliona puta, a mnogi su ljutito reagovali zbog onoga što je na njemu prikazano. Ipak, ova metoda sve je popularnija u posljednje vrijeme i mnogi roditelji u Americi odlučuju se da na taj način pripreme dijete u slučaju da dođe do nesreće. 

Snimak možete pogledati ispod. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...