MUZIKA UŽIVO SAMO KOD KUĆE, AKO ZNATE SVIRATI: U RS-u više nema okupljanja...

Republički štab za vanredne situacije donio je odluku da proširi mjere radi suzbijanja širenja koronavirusa. Odlučeno je, između ostalog, da se uvede obavezno nošenje maski i napolju, uz tri izuzetka.

  • Hronika

  • 20. Okt. 2020  20. Okt. 2020

  • 0

"Ono što podrazumijeva današnji zaključak je da se zabranjuje muzika uživo u objektima za ishranu i piće. Ono što štab donosi jeste da se do 16. novembra zabranjuje organizovana okupljanja veća od 10 lica", rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite.

Također je odlučeno da nošenje zaštitnih maski vani bude obavezno, prenose agencije, ali uz tri izuzetka. "Djeca do 7 godina nisu obavezna da nose maske, lica sa posebnim potrebama koja nisu u mogućnosti sama da skinu masku i lica koja obavljaju fizičku, sportsku i rekreativnu djelatnost u rekreativnim objektima", pojasnio je Šeranić.

On je dodao da je preporučeno i "da se vratimo i pokušamo uspostaviti rad od kuće".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...